Nijanse psihoterapije 2. međunarodna konferencija Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) - Poziv za prijavu radova -

- Poziv za prijavu radova

- Zbog čega je važno legislativno uređenje psihoterapeutskog zanimanja, kakva je izobrazba potrebna za pružanje psihoterapeutskih usluga, s kojim se etičkim pitanjima ova profesija svakodnevno susreće, kako ju učiniti prepoznatljivom na tržištu? U kakvu odnosu stoje psihoterapija i farmakoterapija, kako služenjem modernim tehnologijama unaprijediti ili unazaditi kakvoću psihoterapeutskog tretmana, pomaže li psihoterapija djeci izloženoj nasilju i prevenciji nasilja u obitelji, pridonosi li poboljšanju kakvoće svakidašnjeg življenja, koje su indikacije za psihoterapiju?

Sve su to pitanja kojima će se Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) baviti na 2. međunarodnoj konferenciji Nijanse psihoterapije koja se održava 19. i 20. listopada 2013. godine u zagrebačkom hotelu Panorama. Na konferenciji će se u okviru stručnog programa raspravljati o aktualnom stanju i trendovima psihoterapije, dok će bogat popularni program namijenjen građanima, s nizom interaktivnih radionica, te savjetovanjem Vi pitate, psihoterapeut odgovara pokazati kako psihoterapija može pomoći u unapređenju kvalitete svakodnevnog življenja. Sadržajno raznolik program predstavit će eminentni domaći i inozemni stručnjaci s područja psihoterapije što će sudionike dodatno potaknuti na plodnu raspravu o profesionalnim izazovima s kojima se psihoterapeutska struka svakodnevno susreće.

Sudjelujte i Vi kao predavač na predstojećoj konferenciji, te do 1. rujna 2013. godine prijavite svoje radove u obliku sljedećih modaliteta: prikaz istraživanja (usmeno i izlaganje putem postera); predstavljanje stručnog rada u obliku postera i završnog rada psihoterapijske edukacije u obliku postera; održavanje radionice (radionica može biti namijenjena za građanstvo ili za stručnjake).

Tematsko područje radova vezano je uz programski opus konferencije i obuhvaća sljedeću problematiku: istraživanja u psihoterapiji, psihoterapija i farmakoterapija, status psihoterapije u Republici Hrvatskoj, Zakon o psihoterapiji, psihoterapija i moderne tehnologije, važnost supervizije za rad psihoterapeuta, indikacije za psihoterapiju, psihoterapija djece, rodne teme u psihoterapiji.

Poziv je upućen psihoterapeutima različitih psihoterapijskih pravaca, istraživačima i ostalim stručnjacima s područja psihoterapije. U modalitetu prikaza istraživanja sudionici konferencije će tijekom prvog dana konferencije predstaviti rad kroz nastup u trajanju od 15 minuta (10 minuta namijenjeno je za usmeno izlaganje, a 5 minuta za pitanja). Predstavljanje stručnog rada u obliku postera i završnog rada psihoterapijske edukacije u obliku postera predviđeno je tijekom prvog dana konferencije.

Sudjelovanje na konferenciji u obliku održavanja radionice u trajanju od jedan sat i 15 minuta predviđeno je tijekom drugog dana konferencije.

Prijava za predstavljanje radova na konferenciji sastoji se od sažetka rada (max. 200 riječi uz podatak o naslovu i autoru/ima rada, namjeni radionice i broju dozvoljenih polaznika), biografije kandidata/kandidatkinje (max. 150 riječi s profilnom fotografijom) i pravilno popunjenog obrasca koji se nalazi na internetskoj stranici Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (www.savez-spuh.hr).

Prijave se odvijaju preko internetske stranice Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske i primaju se do 1. rujna 2013. godine.

S obzirom na ograničen raspored termina za predstavljanje radova, osobito u modalitetu prikaz istraživanja, biraju se najbolji radovi, o čemu će odabrani kandidati/kandidatkinje biti obaviješteni 15. rujna 2013. godine putem elektroničke pošte. Svaki odabrani kandidat/kandidatkinja podliježe plaćanju kotizacije za sudjelovanje na konferenciji.

Prijave u svojstvu sudionika konferencije odvijat će se na internetskoj stranici Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (www.savez-spuh.hr) od 1. rujna 2013. godine. Aktivnim sudjelovanjem na konferenciji i predstavljanjem vlastitih radova doprinijet ćete ne samo njezinom uspjehu nego i dugoročnom etabliranju psihoterapeutske profesije u Hrvatskoj.