Poziv na radionicu „Narcizam naš svagdašnji“ u organizaciji GESTALT CENTRA HOMA

Živimo u civilizaciji koja se ravna po narcističkim principima i polaritetima – grandiozno (bitno je biti uspješniji, ljepši, pametniji, bolji, moćniji …), gledajući na druge i drugo kao na objekte koji nam služe ili mogu poslužiti. No, ako sjedeći na kavi (ili u terapiji) kažemo nekome 'to ti malo probija tvoj narcizam' sva je prilika da će se uvrijediti ili u najmanju ruku lecnuti (što nije slučaj ako mu spomenemo depresivnost ili anksioznost). Od kud taj dvolični paradoks? S druge strane, da nema narcizma u nama samima teško da bi itko od nas terapeuta htio/mogao raditi ovaj posao, a da nema narcističkih povreda i povreda od narcizma imali bismo puno manje posla. Narcizam je na različite načine kruh naš svagdašnji. I zato mislim da vrijedi pogledati u narcizam takav kakav jest, u dobru i u zlu, sprijateljit se s njim, skinut mu veo neprihvatljivog i obući ga u svakodnevnu odjeću (što se narcizmu samom neće dopasti, naravno). Radionica je poziv da na dvolični paradoks odgovorimo paradoksom – da pogledamo u narcizam i pitamo se – gdje me je sve pogurao u rast i razvoj, donio mi boje i energiju u život, a gdje me je sve povrijedio i rastegnuo preko mojih granica. Poziv da ga kroz osvještavanje i toplo prihvaćanje prigrlimo i damo mu to što mu treba – priznanje, poštovanje i tako ga učinimo manje ovisnim o udivljenju drugih. Kao što bi rekao Jung, sve dok je neosviješten vladat će nama, kad ga osvijestimo, moći ćemo ga uvažavati u sebi i drugima i činiti izbore u svom ponašanju. Radionica će biti mješavina teorije, osobnih iskustava i iskustava s klijentima, što će uključivati i kako raditi s narcizmom. Namijenjena je terapeutima svih pravaca i onima koji su u edukaciji iz psihoterapije.

Radionicu će voditi Jasenka Pregrad, psiholog, psihoterapeut i supervizor. Više o voditeljici možete pogledati na http://www.gestaltcentarhoma.hr/jasenka.html

Vrijeme održavanja: 10. i 11. 5. 2014., subota od 9 – 19 sati (s dvosatnom pauzom za ručak) i nedjelja od 9 – 15 sati.

Mjesto održavanja: Gestalt centar Homa, Kamenjak 1, Zagreb.ž

Cijena radionice: 1 000,00 kn po polazniku.

Ukoliko ste zainteresirani, molim Vas da se prijavite do 23.travnja, 2014. na e-mail gestalt.centar.homa@gmail.com ili fax (01) 468 32 78 ili preko našeg web obrasca na dnu stranice www.gestaltcentarhoma.hr.

U prijavi navedite:

• Ime i prezime:

• Broj telefona:

• Radno mjesto i struka:

• Obrazovanje iz psihoterapije – koji smjer i koji stupanj u obrazovanju:

Nakon što se prijavite, dobit ćete potvrdnu obavijest uz podatke za uplatu kotizacije S obzirom na iskustvo sugeriramo da se prijavite što ranije kako biste imali prednost, budući da je broj sudionika u grupi ograničen na 15 (maksimum 18). Mjesta će se popuniti redoslijedom prijava/uplata.

Ukoliko imate još nekih nejasnoća ili pitanja slobodno pišite ili nazovite na broj telefona 01 468 32 78.