Pozivamo Vas da se uključite u radionicu: „Tijela u psihoterapijskom odnosu“

Voditelj: mr.sc.Velimir Dugandžić, prof. ECP Certificirani psihoterapeut i supervizor

10. i 11.05.2014., Jedriličarski klub „Galeb“, Uvala Žurkovo 2/3, Kostrena (dvorana)

U ovoj tjelesno - geštalt orjentiranoj psihoterapijskoj radionici polaznici će istraživati mogućnosti međusobnih odnosa i svijest o fizičkoj prisutnosti. Prepoznavat će prisutnost i svjesnost vlastitih fizičkih aspekata selfa u odnosu na druge u određenom kontekstu (geštalt polju). Sudionici će istraživati i usvajati fokusiranje svjesnosti na vlastite senzacije, osjete, emocije i misaone procese dok su u kontaktu i odnosu s drugima te naučiti kako pritom mogu svjesno pratiti i samoregulirati sebe. Spoznat će koje to mogućnosti otvara za uspostavljanje i održavanje psihoterapijskog i savjetodavnog odnosa, te podržavanje i poticanje onog što je tu i sada – iz pozicije prihvaćanja i bivanja s onim što jeste – paradoksalna teorija promjene. Jedno od pitanja s kojima ćemo se baviti tijekom vikenda je: „Kako koristim svoje tijelo da bih podržavao/la promjenu i prihvaćao/la ono što je „ovdje i sada“ u psihoterapijskom odnosu? Tijekom dva dana , sudionici će imati priliku istražiti putem vlastitog iskustva : • Stanja uzemljenosti • Ovdje i sada svjesnost i prisutnost nas kao tijela u odnosu na klijenta , • Stanja funkcioniranja u simpatičkom i parasimpatičkom modu ( ANS ) u terapijskom odnosu • Na koji je način naša svjesnost fizičkog selfa u terapijskom odnosu važna za sukreiranje odnosa sa klijentom , Sudionici će imati mogućnost individualnih radova uključujući tjelesne dimenzije iskustva i dolaženja u kontakt s onim što je ovdje i sada važno. Radionica ja namijenjena završenim psihoterapeutima i edukantima, zatim stručnjacima pomagačkih profesija koji su u okviru svoje djelatnosti direktno uključeni u savjetodavni ili psihoterapijski rad, odnosno imaju iskustva iz istog.

Trajanje radionice: subota, 10.05.2014. od 10,00 do 19,00 sati sa stankom za ručak od 13,00 do 14,30 sati i nedjelja 9,00 do 14,00 sati.

Kotizacija iznosi 600 kn. Broj sudionika je ograničen na 16 osoba.

Prijave i više informacija na: tanja.stanicbrdar@gmail.com ili 091 3333113.

Mr.sc.Velimir Dugandžić, prof.,ECP ima višegodišnje iskustvo u savjetodavnom, preventivnom i psihoterapijskom radu sa djecom, mladima i obiteljima te u educiranju i superviziji stručnjaka pomagačkih zanimanja. Certificirani je psihoterapeut s Europskim certifikatom iz Gestalt psihoterapije (EAGT) i Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP/EAP), licencirani supervizor u psihosocijalnom radu i trener sa međunarodnim iskustvom. Velimir Dugandžić je predsjednik Društva Gestalt i integrativnih terapeuta Hrvatske, član predsjedništva Saveza psihoterapijskih udruženja Hrvatske te punopravni član Hrvatskog udruženja za superviziju i organizacijski razvoj. Kontinuirano je u procesu psihoterapijske supervizije svog rada. Od 2010 asistent Toma Warneckea (UKCP/EABP) u CPD edukaciji iz Relacione integrativne tjelesne psihoterapije u Zagrebu i od 2013 vanjski trener IGW instituta za Integrativnu gestalt terapiju iz Wurzburga/Deutchland. Trenutno je uključen u dvogodišnji napredni program iz Clinical Expressive Arts Therapy 2012-2014 koji provodi Avi Goren Barr PhD. Iz Izraela. Psihoterapijom i supervizijom se bavi u okviru privatne prakse u Dugan d.o.o. za poticanje osobnih, obiteljskih i organizacijskih potencijala u Varaždinu i Zagrebu. U slobodno vrijeme voli druženje, razgovore uz kave, putovanja, ples, odmaranje i slušanje nezavisne suvremene glazbe. Web: www.dugan.hr