Projekcija suvremenih filmova gestalt psihoterapije s Bobom Resnickom

Projekcija suvremenih filmova gestalt psihoterapije s Bobom Resnickom

U petak 16.10. 2015. u 19 sati u PB Vrapče održati će se projekcija filmova Boba Resnicka.

Robert Resnick jedan je od šačice živućih gestalt terapeuta koje je poučavao sam Fritz Perls.

Filmovi prikazuju stvarnog terapeuta u radu sa stvarnim ljudima i njihovim stvarnim problemima u stvarnom vremenu. Nema glumaca i ništa nije izrežirano ili montirano. Filmovi su nastali tijekom Ljetnih gestaltističkih škola koje GATLA već 45 godina organizira u Europi.

Prva prikazivanja Bobovih fimova odvijala su se pod naslovom “Gloriju u mirovinu” referirajući se na stare filmove gestalt terapije snimljene šezdesetih godina prošlog stoljeća, koji su često prikazivali iskarikirane, bezosjećajne seanse u kojima su klijenti doživljavali katkad katarzična, a katkad i posramljujuća iskustva. Filmovi Boba Resnicka prikazuju drugačije lice gestalt psihoterapije.

Naglasak je na dijaloškom pristupu u kojem je ono što se događa između terapeuta i klijenta često put do ključnog procesa. Susret dviju fenomenologija omogućuje razlike, koje pak omogućuju svjesnost, koja zatim dovodi do novog iskustva i učenja. Filmovi prikazuju jednu od ključnih dilema s kojima se susreće svako ljudsko biće – kako biti s drugima i zadržati sebe.

Filmovi su namijenjeni psihoterapeutima, studentima, profesorima i svima koje zanima ovaj moćan psihoterapijski pristup. Uskoro će biti spremni za distribuciju, a Bobova je nada da će oni postati koristan alat u poduci budućih gestalt terapeuta i približiti im suvremenu gestalt psihoterapiju.

Bob Resnick će osobno predstaviti svaki film i pozvati vas da se uključite u raspravu o onome što ste vidjeli i doživjeli, kroz pitanja, komentare i usporedbu njegovog načina rada s drugim stilovima rada, kako unutar gestaltističkog pristupa tako i u odnosu na druge psihoterapijske pravce.
 

Vrijeme održavanja projekcije: 16. 10. 2015. u 19h

Mjesto održavanja: PB Vrapče, Bolnička cesta 32, Zagreb.

Cijena:  100,00 kn (PDV uključen u cijenu)

Za polaznike radionice „Dijalog“ i studente Gestalt centra Homa projekcija filmova je besplatna.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se prijavite do 15. rujna 2015. na e-mail info@gestaltcentarhoma.hr  ili fax  (01) 468 32 78 ili preko naše web stranice www.gestaltcentarhoma.hr

U prijavi navedite:
·         Ime i prezime:
·         Broj telefona:
·         Adresa:
·         OIB:
·         E-mail:
·         Radno mjesto i struka:
·         Obrazovanje iz psihoterapije – koji smjer i koji stupanj u obrazovanju

Nakon što se prijavite, dobit ćete potvrdnu obavijest uz  podatke za uplatu kotizacije.

Ukoliko imate još nekih nejasnoća ili pitanja slobodno pišite ili nazovite na broj telefona 01 468 32 78.