Radionica Boba Resnika: Dijalog

S velikim veseljem najavljujemo radionicu Boba Resnicka – Dijalog; koja će se održati u Zagrebu  17-18.10.2015.

«Dialogue is open engagement of two phenomenologies – the client's and the therapist's. True dialogue – in the existential, 'I-Thou', Buberian sense – requires three things to be present.

The therapist demonstrates presence – that is, the therapist's own experience and phenomenology are available. Then there is inclusion – the therapist includes him or herself in the experience and phenomenology of the client. Third there is commitment to dialogue – to allow for the magic that may emerge in the 'in-between' of a human encounter. Dialogically-minded therapists dicriminate and modulate their own self-disclosure in terms of what they believe will further (or truncate) the contact»

Bob Resnick u intervjuu s Malcomom Parlettom, Gestalt therapy: Principles, prism and perspective. British Gestalt Journal, 4, 3-13.

Robert W. Resnick, Ph.D., klinički je psiholog s 50-godišnjim terapeutskim iskustvom i45-godišnjim internacionalnim trenerskim iskustvom. Učenik je Fritza Perlsa i Jamesa Simkina, jedan od «najmlađih gestalt terapeuta stare generacije». Završni ispit polagao je ispred Perlsa i Simkina. Fritz Perls ga je izabrao za prvog gestalt terapeuta koji će predstaviti Gestalt psihoterapiju u Europi. U ljeto 1969. gdje je održao prvo predavanje i radionicu upravo na području bivše Jugoslavije. Od tada do danas, svake godine u Europi održava ljetne psihoterapijske škole u organizaciji GATLA-e (www.gatla.org). Autor je nekolicine članaka i velikog broja video demonstracija gestalt terapije.

Bob Resnick će nam na radionici u Zagrebu pokazati umijeće dijaloga kojeg uz fenomenološki pristup i teoriju polja, smatra jednim od tri temeljna stupa gestalt terapije.

Vrijeme održavanja radionice: 17. - 18. 10. 2015., subota i nedjelja od 9:00 do 18:00 sati.
Mjesto održavanja: PB Vrapče, Bolnička cesta 32, Zagreb.
Cijena radionice:  1360,00 + PDV = 1.700 kn po polazniku.

U petak 16.10. u 19 sati održat će se projekcija filmova Boba Resnicka uz njegov komentar i raspravu. Filmovi prikazuju način na koji Bob radi, ističući ključne postavke gestalt pristupa. Za polaznike radionice i studente Gestalt centra Homa projekcija filmova je besplatna.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se prijavite do 15. rujna 2015. na e-mail info@gestaltcentarhoma.hr  ili fax  (01) 468 32 78 ili preko naše web stranice www.gestaltcentarhoma.hr

U prijavi navedite:
·         Ime i prezime:
·         Broj telefona:
·         Adresa:
·         OIB:
·         Radno mjesto i struka:
·         Obrazovanje iz psihoterapije – koji smjer i koji stupanj u obrazovanju

Nakon što se prijavite, dobit ćete potvrdnu obavijest uz  podatke za uplatu kotizacije.

S obzirom na iskustvo sugeriramo da se prijavite što ranije kako biste imali prednost, budući da je broj sudionika u grupi ograničen. Mjesta će se popuniti redoslijedom prijava/uplata.

Ukoliko imate još nekih nejasnoća ili pitanja slobodno pišite ili nazovite na broj telefona 01 468 32 78.